ДУНАВ – УЧИОНИЦА НА ВОДИ

Нови образовни пројекат Нове школе: Дунав – учионица на води

„Дунав – учионица на води” је програм амбијенталне наставе за ученике нижих разреда основне школе који се, пловећи Дунавом и његовим притокама, одвија на броду „Златно срце”.

Основни циљ „Учионице на води“ јесте да основцима пружи прилику да се у аутентичном амбијенту упознају са највећим природним богатством Србије – Дунавом. Овакав приступ омогућује ђацима да без посредства наставних средстава уче кроз непосредно искуство и дидактички принцип очигледности. На овај начин децу упознајемо са реком активно их учећи о природном и друштвеном значају река.

Образовни програм „Учионице на води“ ослања се на основношколски наставни програм допуњујући га у делу који се односи на Дунав и његове притоке.

Централна тема Учионице на води су Дунав и Сава. Наша учионица је покретна што омогућава динамичко смењивање амбијента. Ученици су у прилици да виде вир, лиман, аду, ушће, речне птице и животиње, да упознају елементе речног рељефа, да науче шта је речни саобраћај, како плови брод, да се упознају са екологијом река, да упознају културно-историјско наслеђе свог завичаја…

ОБРАЗОВНИ ПРОГРАМИ У УЧИОНИЦИ НА ВОДИ

Образовно-васпитни програм „Учионице на води“ обухвата неколико аспеката из целокупног програма васпитно-образовног рада у основној школи погодних за реализацију у датим амбијентима, прилагођених узрасту и конкретним потребама школа које га примењују. Програм је интерактиван и реализоваће се креативним приступом водитеља – учитеља кроз разноврсне облике рада који омогућују пуну комуникацију међу ученицима, стављајући их у активан однос у учењу и утврђивању наученог.

СЕМИНАР ЗА НАСТАВНИКЕ “О Дунаву, за Дунав – учионица на води” програм акредитован од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања.
Налази се у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2014/15. и 2015/16. годину под редним бројем 411. То је једнодневни семинар који траје осам сати и организује се за групу до 30 учесника

 

Нова школа д.о.о. на броду Златно срце од септембра ове године организује семинар за наставнике, васпитаче и стручне сараднике, односно директоре, под називом „Дунав – учионица на води“ који је одобрен од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања. О детаљима организације семинара и прецизним терминима одржавања семинара јавност ће бити благовремено обавештена путем сајта Нове школе.

ЗЛАТНО СРЦЕ

Учионица на води се реализује на броду „Златно срце“. Овај новоизграђени брод је својом наменом, конструкцијом и техничком опремљеношћу у потпуности прилагођен потребама основаца. У питању је путнички катамаран (димензија 24 x 8 м, капацитета 135 путника, са салом – учионицом, кухињом, 5 мокрих чворова и кабином, салоном и кормиларницом, те отвореном сунчаном палубом) који покрећу два моћна бродска мотора. Ентеријер брода је модеран, прилагођен намени и опремљен савременим мултимедијалним уређајима за реализацију образовних програма.

Посаду чине три члана: капетан, машиниста и морнар.

Сигурност на броду обезбеђују пројектовање и градња по важећим правилима и уз надзор „Југорегистра“, најсавременији навигациони и безбедоносни системи, опрема за спасавање на води према међународном стандарду као и искусни капетан и чланови посаде.

УЧИОНИЦЕ НА ВОДИ:

ГОРЊЕ ПОДУНАВЉЕ: АПАТИН – УШЋЕ ДРАВЕ

НОВИ САД – ТИТЕЛ

НОВИ САД – СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

СТАРИ СЛAНКАМЕН – БЕШКА

СТАРИ БАНОВЦИ – БЕОГРАД

БЕОГРАД НА УШЋУ ДВЕЈУ РЕКА

ПАНЧЕВО – БЕОГРАД

ВИНЧА – БЕОГРАД

ОБРЕНОВАЦ – БЕОГРАД

КОСТОЛАЦ – СМЕДЕРЕВО

СМЕДЕРЕВО – БЕОГРАД

БЕОГРАД – СМЕДЕРЕВО

КОНТАКТ

www.brodzlatnosrce.com

www.dunavucionicanavodi.com

011/2623-428
011/2910-172
011/2633-740
zlatnosrce@novaskola.com

ЛОКАЦИЈА БРОДА „ЗЛАТНО СРЦЕ“


Прикажи већу мапу

Share

15 Коментара за “ДУНАВ – УЧИОНИЦА НА ВОДИ”

 1. teodora kaže:

  ja sam ucenica drugog razreda osnovne skole j.j.zmaj i skolarka mi se jako svidja

 2. teodora kaže:

  i molim vas posaljite odgovor cmok

 3. VIDA kaže:

  27. avgusta sam bila gost na vasem brodu.Zaista fascinantno. Pozdravljam ideju i raduje me da se neko setio da napravi nesto tako lepo. Rado cu vas promovisati i nastojati da i drugi dodju na vas brod. Uzivali smo u pogledu sa reke. Brod je plovio tako lagano, prijatno. Ambijent broda, personal, posluzenje… sve je islo u prilog tome da smo se osecali veoma prijatno. Ovo misljenje dele i ostali, njih 50, koji su bili gosti tog lepog, suncanog popodneva. Zato hvala za lep ugodjaj. Vida.

 4. Milos kaže:

  voleo bi da budem na vasem brodu.ucim u osnovnoj skoli sveti djakum avakum u trnavi 4 razreda.Uci me uciteljica Nada Sretenovic. Citam skolarac i puno mi se svica onaj frizbi. PISITE MI MOLIM VAS!!!!!!! PUNO POZDRAVA!!!!!

 5. Nikola kaže:

  Mze bord i jos nekim gradovima? xDD 😀

  • Sanja kaže:

   Može, naravno. Koji gradovi su u pitanju? 🙂

   • mateja kaže:

    Moze zlatno srce i u Krsevcu?

    • Nova skola - admin kaže:

     Ako reke to dozvoljavaju, Zlatno srce ce stici i kod vas u Krusevac. Za sve informacije o plovidbama broda Zlatno srce, kao i o ostalim izletima i obilascima, mozete kontaktirati nasu turisticku agenciju Nova skola plus na telefone 011/2623-428 ili 069/84-13-781 Snezana

 6. Andjela kaže:

  🙂 Divno… jedva cekam da idem!

 7. Andjela kaže:

  Molim Vas recite mi da li postoji na you tube pesma NIZ VODU koju smo pevali na brodu

 8. Iva kaže:

  Da li postoji mogucnost da se plovidba organizuje od Novog Sada do Beograda za ljude srednjoskolskog uzrasta? Hvala unapred 🙂

  • Nova skola - admin kaže:

   Naravno Iva da postoji mogućnost, već smo radili takve plovidbe. Uglavnom je to celodnevno druženje uz muziku sa obilascima Slankamena i Titela.

 9. Tilia kaže:

  Koliko je ulaznica za ucionicu na vodi?Ako moze malo brze odgovor? 🙂 😛 :* <3 Pozdrav iz Paracina! 😀

  • Nova skola - admin kaže:

   Pre svega zelimo da Vam zahvalimo na interesovanju za nas program.
   Postoji vise razlicitih destinacija za realizaciju „Ucionice na vodi“, zato bi bilo najbolje da nam ostavite Vas kontakt kako bismo Vam prosledili sve programe.
   Srdacan pozdrav iz Nove skole plus 🙂
   Snezana Veljovic
   (snezana.veljovic@novaskola.com)